Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с температурата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с температурата

от скоро се сдобих с Алфа 156 2.0 ТС, първо ствгна двигателя, майната му, ремонтирах си го и запя.... Нешеп ли след няколко дни каране се изкуших и на една права я изюрках малко - резултат: изхвърли водата и загря яко, изчаках я да истине налях наново и тръгна. Притеснява ме дали това няма да се повтори. Като си я карах нормално градусите ми стоят на 95, това нормално ли е? Моля помогнете че нищо не разбирам..а колата е супер! дали не съм окотил нещо????
    Тази кола за сега е само в сърцето ми, все още не мога да стигна до пътя.....

Alfa Romeo 2.0 TS 98г

...водата..

...ами колега,първо като пишеш-отдолу има бутон преглед,та човек сам да си поправи грешките при писане...
    ...а щом ти е изхвърлила водата -начи не може да я прекара през термостата който явно ти е запечен и затворен../естествено ако не е по-голяма друга причина/...та действай - термостат и датчик за температурата...не са много скъпи..поздрави,успех...
    156-2.4-JTD-99;
    156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

смяна на термостат трябва да се оправи.а,да и термостата се води консуматив
      Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

40 лв е термостата
        Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!

Comment

Може и да е сдухала гарнитурата на двигателя...Мен така ми изхвърляше водата като я понапъна Делтата.Бях я изкривил, защото вдигнах 210-15 с 90кс дизел...
          Смених я и заспа...
          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Благодаря ви!! Утре действам. А ... и забелязах че капачката ми на разширителя беше цепната...днес видях и йупих нова. Тествах вднага но температурата пак наближава 100-те....

Alfa Romeo 2.0 TS 98г

Comment

Пич, защо не вземеш да провериш дали перките на радиатора сработват нормално. Иначе най-вероятно термостата е заспал в междинно положение или радиатора се е сдухал. Иначе да караш около 100 градуса си е рисково.

Comment

Първоначално публикувано от TROTIL
                Благодаря ви!! Утре действам. А ... и забелязах че капачката ми на разширителя беше цепната...днес видях и йупих нова. Тествах вднага но температурата пак наближава 100-те....
                Е значи прави по-голямо налягане в охладителната с-ма...точно като при мен
                И на мен ми цепеше мембранките
                Ходи да ти сменят гарнитурата, че е изпуснала
                156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Mapтo
                  40 лв е термостата
                  От къде толкова евтин термостат?! Моя беше 70 кинта с клубната отстъпка....
                  Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
                  Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
                  Alfa Romeo 90 2.0 '87
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от botsos
                    Първоначално публикувано от Mapтo
                    40 лв е термостата
                    От къде толкова евтин термостат?! Моя беше 70 кинта с клубната отстъпка....
                    От"Киров" Bosch - Пловдив.Оттам ми го донесоха
                    Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!

Comment

пробвай да измиеш радиатора също - при мен това помогна инак държеше и към 110 в града и 90 извън.

Ако всичко е наред трябва да е 88
                      Honda CB 500
                      Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
                      Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
                      Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

88 точно леле аз съм зле значи. Извънградско 70, градско 90, средно 80, до 88 трябва бая да се потрудя.
                        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                        К.М.

Comment

Май всичко отива до сервиза само да не ме дере оня че от там излезнах преди 6 дена..... Сега пък забелязах че нещо ми запушва инжекцията и колата гасне, след почивка от 10 минути пак пали и всичко е ок. Имало някакви добавки за горивото за прочистване, някой знае ли нещо по въпроса?.... откачих с таа кола, не мога още да и се покефя, а имам желание
                          Ай другия път ше и качна ено фото да я видите

Alfa Romeo 2.0 TS 98г

Comment

Working...
                          X